Eén van de vele gedachtengangen van Peter Schodts

23 Jun Eén van de vele gedachtengangen van Peter Schodts

Peter is één van onze medewerkers.
Ondanks zijn langdurige ziekte blijft hij toch op de payroll staan.
Omdat we geloven in mensen.
En omdat we fatsoenlijk zijn.

Vandaag mocht ik deelnemen aan de summer happening van Netwerk waar ik nog steeds deel van mag uit maken. Waar ik nog steeds op payroll sta.

Om dit even scherp te stellen.
In februari 2015 werd ik ziek. Behoorlijk ziek.
Zo ziek dan genezen er niet meer in zat. We zijn intussen juni 2017 en ik behoor nog steeds tot de payroll van Netwerk.

Mijn werkgever had me allang kunnen ontslaan. Omdat ik intussen de zes maanden ziekte die een ontslag rechtvaardigen ruimschoots overschreden heb. Omdat ik met mijn ziektebeeld nooit nog productie zal draaien voor Netwerk.
En toch koos netwerk ervoor me aan boord te houden. Eender welk ander ingenieurskantoor had er al lang voor gekozen om afscheid te nemen.
Begrijpelijk.

Netwerk koos ervoor om me het gevoel van eigenwaarde te laten behouden. Om me, ondanks mijn slopende en uiteindelijk terminale ziekte, toch aan boord te houden. Om me te blijven uitnodigen voor hun events. Ze kozen ervoor om me mijn eigenwaarde te laten behouden.

Eigenwaarde is ontiegelijk belangrijk in de strijd tegen een terminale ziekte. Het geeft me een drive en een goesting die me brachten tot waar ik nu ben en sta. Cru geponeerd, zonder die eigenwaarde was ik allang wedergekeerd tot stof en as.

Je werkgever, je collega’s mogen behouden in een situatie waarbij een ander ingenieurskantoor je allang had bedankt voor je verdiensten, geeft je als werknemer een drive om door te gaan, te blijven vechten, samen met je directe omgeving uiteraard. Netwerk beseft maar al te goed dat ik nooit meer voor hen zal “werken”. En toch blijven ze me als een collega zien.

De toegevoegde waarde voor mij hierin laat zich niet vatten in woorden.
Wat er ook mag verteld worden, wat de concurrentie ook mag verkondigen, Netwerk maakt waar wat ze uitdragen. De mens staat centraal in hun beleid. Always a great job.

Dank je wel Netwerk, om me na meer dan twee jaar nog steeds aan boord te houden en me net die toegevoegde waarde te bieden om in de moeilijke momenten van een chemo de “drive” te geven om te blijven gaan. Naast de motivators als een schat van een vrouw, een crème van een familie en een uitgebreide intense en eerlijke vriendenkring is het aandeel van jullie, Netwerk, van kapitaal belang voor me.

Netwerk stelt mensen centraal. Altijd.
En als ik ooit op miraculeuze zou mogen genezen en mijn professioneel leven terug zou mogen opnemen, dan zal dat onder de vlag van Netwerk zijn.

Wat wil je nog meer aanbrengen in het pleidooi…
Niets…
Fier dat ik tot het team van netwerk mag behoren.
Nog steeds…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.